tag:blogger.com,1999:blog-6022083528182668638.post4763440225421443056..comments2023-05-02T12:21:05.770+02:00Comments on Kalaskokerskans tankar: Pappas lätta knäckKstinahttp://www.blogger.com/profile/00856670869501355365noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-6022083528182668638.post-67288588371592468502011-12-28T16:42:39.238+01:002011-12-28T16:42:39.238+01:00Haha... hälsa Anna att det är genom upprepning man...Haha... hälsa Anna att det är genom upprepning man lär sig något på riktigt! :)<br />Ja, att stormkoka betyder inte att inte sänka värmen på plattan. T.ex. så ska ju spagetti koka väldigt livligt - men jag kan sänka från 12 --> 9 utan att kokningen blir för slö... Här får man lära sig sin egen spis och hur mycket sprutt plattorna behöver utan att värmen sänks. Jag brukar säga till mina hemkunskapselever att bara ha plattan på högsta effekt just när något ska koka upp alt. när stekjärnet ska bli tillräckligt varmt för att börja stekningen. Man lär så länge man lever och får stryk så länge man lär! ;)Kstinahttps://www.blogger.com/profile/00856670869501355365noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6022083528182668638.post-53819277566431121482011-12-22T22:43:03.758+01:002011-12-22T22:43:03.758+01:00Anna hälsar; never again! :)
Nej, vi sänkte inte v...Anna hälsar; never again! :)<br />Nej, vi sänkte inte värmen, tänkte att det ju skulle stormkoka... Hade ingen tjockbottnad kastrull heller. Där ser man! <br />(Den här knäcken blir dock inte svår att flytta till burken, låter som stenar mot bordet. Hugo kanske kan ha dem som leksaker... haha!)Idanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6022083528182668638.post-56414327283459189252011-12-22T22:31:37.970+01:002011-12-22T22:31:37.970+01:00Hmm.. det måste ju vara sockret som blev överhetta...Hmm.. det måste ju vara sockret som blev överhettat, skulle jag tro. Jag är ju inte vän av socker annars (det vill aldrig som jag vill...), men dessa knäck har aldrig bränt för mig.<br />Rörde ni om lite under tiden som smeten kokade upp? När smeten har kokat upp måste värmen sänkas... utan att kokningen avtar förstås! Det kan också ha med vilken gryta ni använde. Socker gör sig bäst i tjockbottnade kastruller. <br />Prova igen! Och lycka till!Kstinahttps://www.blogger.com/profile/00856670869501355365noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6022083528182668638.post-1491154062726710882011-12-22T22:23:52.904+01:002011-12-22T22:23:52.904+01:00Ikväll gjorde jag och Anna 5-minutersknäcken. Efte...Ikväll gjorde jag och Anna 5-minutersknäcken. Efter drygt tre minuters stormkokande började det lukta bränt och smeten såg misstänkt mörk ut... Vi skyndade oss att sleva upp och det luktade inte gott i köket. Har för mig att nåt liknande har hänt i Valleberga när vi försökt göra Olles "smidiga" knäck. :) Vad gjorde vi för fel? Är det för att det är mindre grädde i som det går så mycket snabbare?Idanoreply@blogger.com