Min moder-müsli
Ugnen: 175*C
1 l. havregryn eller andra gryn (hemma tar jag 7 dl havregryn och 3 dl rågflingor)
2 dl solrosfrön (skalade :) hehe...)
2 msk linfrön
1 doft kanel (motsvarar runt 2-4 krm)
--> Häll allt på en braspanna.
1 dl vatten
1 msk olja
2 msk honung
--> Arbeta in vatten, olja och honung med händerna i grynen. Det ska bli en smulig känsla.
--> Rosta müslin i ugnen under 30-40 min men rör runt och hacka sönder för stora klumpar var 10:de minut.
1 dl russin --> tillsätt russinen till müslin medan den svalnar. Förpacka inte förren müslin kallnat helt.
Som framgår av mitt val av namnet "moder-müsli" så är detta ett basrecept och kan kompletteras helt efter eget behag.
Om jag får säga det själv: Jättegott!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar