Jag tycker inte detta är ett dugg konstigt! Det vill säga att restaurangerna inte sänker sina priser på mat nu när momsen sänks från 25% --> 12%. Läs DN:s inlägg här! Det verkar vara en allmän uppfattning att restauranger håvar in pengar... när det ofta är tvärt om. Det är endast några få restaurangägare som får lön för mödan. Nej, jag tycker verkligen sänkningen ska läggas på fler anställda och större lönsamhet. Det är ju ingen välgörenhet restaurangerna sysslar med!
Många konsumenter tänker endast på vad råvaran kostar... och inte på vad personal, lokal, egenkontroll med mera går på. (Till exempel finns det kostnader i egenkontrollen som är tvingande. Det räcker alltså inte att sköta sin egenkontroll prickfritt - man måste också skicka in mikrobiologiska test - som du alltså själv ska betala.)
Tänk om stressen i köken kunde sänkas i samma utsträckning som momsen... 13% mindre stress... det hade väl varit något! Då hade jag längtat tillbaka till en praktisk kökstjänst!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar