Man tar vad man har… Från gårdagens middag ligger några
trista (och ja, faktiskt överkokta) blomkålsbuketter kvar. I kylen hittar jag
dito broccoli. Mängden tillsammans gör att jag tvekar att slänga eländet… Vad
gör man? Att värma upp i mikron går ju – men ärligt, hur kul blir det?? Dessutom
fanns ett hafsigt nystan med spagetti i en annan plastlåda som borde bli uppäten å de snaraste.
Så minns jag plötsligt en jättegod broccolisås som jag fick
av den eminenta kokerskan Helena på Föräldrakooperativet Rönnbäret. Tror det
var ost i den och antagligen lök. Såsen var finfördelad (kanske mixad) och hade
väldigt god broccolismak.
Man kan ju inte mer än misslyckas…
Broccoli och blomkålssås till pasta
?? port
½ röd lök à fräs i lite olja
Ett antal broccoli och blomkålsbuketter – kokta
Ca 0,5-1 dl crème fraiche
1/2 - 1 grönsaksbuljongtärning
1/2 - 1 grönsaksbuljongtärning
è
Mixa broccoli
och blomkål tillsammans med crème fraichen.
è
Rör ner grönsaksmixet och buljongtärning i den frästa löken.
è
Koka upp. Späd ev med vatten till önskad konsistens.
è
Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
è
Blanda såsen med kokt varm pasta. Lägg upp på talrik och toppa med en hög riven ost.
Gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar