söndag 15 januari 2012

Förvandlad blomkål och broccoli


Man tar vad man har… Från gårdagens middag ligger några trista (och ja, faktiskt överkokta) blomkålsbuketter kvar. I kylen hittar jag dito broccoli. Mängden tillsammans gör att jag tvekar att slänga eländet… Vad gör man? Att värma upp i mikron går ju – men ärligt, hur kul blir det?? Dessutom fanns ett hafsigt nystan med spagetti i en annan plastlåda som borde bli uppäten å de snaraste.
Så minns jag plötsligt en jättegod broccolisås som jag fick av den eminenta kokerskan Helena på Föräldrakooperativet Rönnbäret. Tror det var ost i den och antagligen lök. Såsen var finfördelad (kanske mixad) och hade väldigt god broccolismak.
Man kan ju inte mer än misslyckas…

Broccoli och blomkålssås till pasta
?? port
½ röd lök à fräs i lite olja
Ett antal broccoli och blomkålsbuketter – kokta
Ca 0,5-1 dl crème fraiche
1/2 - 1 grönsaksbuljongtärning
è Mixa broccoli och blomkål tillsammans med crème fraichen.
è Rör ner grönsaksmixet och buljongtärning i den frästa löken.
è Koka upp. Späd ev med vatten till önskad konsistens.
è Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
è Blanda såsen med kokt varm pasta. Lägg upp på talrik och toppa med en hög riven ost.
Gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar