måndag 24 september 2012

Superfrukt!

I våras hade jag mycket lågt blodvärde (... och vad har det med ProViva att göra? Lugn! Jag kommer till det!) vilket betyder att jag började äta järntabletter. Järnpreparat har ju en otrevlig förmåga att sätta magen på sparlåga... den går liiiite trögare så att säga.

Det var då jag började dricka ProViva. Järn i kombo med ProViva gjorde min magen lite mer normal. Men trots allt som Österlenmejeriet har gjort för smak och konsistens så är ProViva inte världens härligaste dryck.

Och så kom ProViva-shot in i mitt liv! Precis lagom stor för att svälja ner en tablett med. De innehåller dessutom ganska många fler bakterier och mer C-vitamin. Det känns som att jag sparar både bekvämlighet (slipper dricka mer än 80 ml!) och får mer för pengarna - 5 x antalet bakterier och hela RDI av C-vitamin.

Sen några veckor tillbaka har det varit svårt att få tag i de små shottarna. Ica Kvantum här i Åhus påstod att shotten inte sålde längre istället har de fått fler mer juiceliknande ProVivasmaker. Hmm... och rätt vad det var så hittade jag inga shotts i Kristianstad heller. Jag såg framför mig ett liv med ett dagsintag på 5dl vanlig ProViva... och jag jublade inte!

Döm därför om min förvåning när hyllan i Maxi var fylld med nya smaker på shotten - Superfrukt - i två smaker. Tyr (som en av systrarna säger) att de bara rensade bort det gamla för att göra plats för nyheter!

3 kommentarer:

  1. Puh vilken tur! Har inte behövt prova proviva, men låter verkligen bra att kunna få i sig den så smidigt som möjligt! Kram Maria

    SvaraRadera
  2. Käkar också järntabletter. Nu är jag ordinerad 2 om dagen. Måste absolut leta efter dessa shottar.

    SvaraRadera
  3. Två om dagen... Oj då, det var mycket. Niferex?

    SvaraRadera