måndag 12 mars 2012

Aromer från rök

Här kan du läsa en intressant artikel om naturlig rök kontra rökaromer i ekologiska produkter.
När man först snuddar detta ämne i tanken känns det mest rimligt att naturligt... eller man kanske ska säga vanligt... rökta produkter borde vara det bästa alternativet... även för ekologiska produkter. Vi är väl flera som fnyst lite när vi läst och konstaterat att bacon och korv bara har rökaromer istället för att vara riktigt rökta. Men det är kanske miljömässiga orsaker som ligger bakom och inte bara ekonomiska.
Sen kan man ju undra över de sensoriska skillnaderna? Här kan man ju bli helt rökt om det vill sig illa....

2 kommentarer:

  1. Rökaromer? Vart är världen på väg egentligen... snart är väl det kokta fläsket stekt? /Miriam

    SvaraRadera
  2. Rökaromer är väldigt vanligt att använda. Varken nyhet eller något speciellt debattämne. Och så länge det är naturliga aromer (uppskrapade från nån rökkammare någonstans) så är det väl ok - men på något sätt skulle man ju önska att det stod tydligare på maten ifall den var rökt på riktigt eller smaksatt med rök. Lite intressant att det är nyttigare med bara aromen från rök än hela "paketet" som naturlig rök ger.

    SvaraRadera