onsdag 1 februari 2012

Ica Basic Kycklinginnerfilé

Jag försöker prova Ica:s nya basic-serie. Det vill säga deras eget billigaste sortiment. Det är ju onödigt att lägga mer pengar är nödigt på basvaror. Jag tänker som så att ifall billiga varor är lika bra som dyrare... då är man ju ekonomiskt klokare ifall men köper de billiga. (Oj, vad knepigt resonemanget blev, fast det i själva verket är ganska lätt... en kurs i retorik kanske vore något??)

Idag har jag provat Ica Basic fryst kycklinginnerfilé. Fina bitar utan trista blodsutgjutelser. Halvfrusna är de mycket lätta att skära. Tinade är de lite lätt slemmiga men inte otrevligt dito. Jag skar innerfiléerna i lagom bitar till en wok. De råa bitarna kryddade jag med Santa Marias pasta basilico, svartpeppar, malda korianderfrön samt en skvätt japans soya och en tesked olja.  Kycklingen fick ligga och dra åt sig kryddorna en liten stund. Under tiden hackade jag lämpliga grönsaker till en wok... och idag vad de grönsakerna jag hittade i kylen lämpliga (svamp, lök, broccoli, morot, chili och ingefära). Därefter stekte jag kycklingbitarna, några åt gången och varmhöll de färdigstekta i ugnen på 75*C. Grönsakerna wokades för sig eftersom vissa i familjen är starkt allergiska mot grönsaker som blandas med kött... :). Till det hela ris!

Mitt omdöme gällande Ica Basic kycklinginnerfilé: 4,5 krm av 5 krm!!

2 kommentarer:

  1. Har också varit nyfiken på ICA-basic-produkterna och provat en del. Jag har blivit positivt överraskad de flesta gånger. Tummen upp för ICA-basic. Ser fram emot fler recensioner =).

    SvaraRadera