torsdag 2 februari 2012

Köttigt

Vet ni vad som ökat 41% sen 1990... på 22 år...
Ett livsmedel som vi idag äter  85 kg per person och år - medan vi på 1950-talet endast åt drygt 50 kg av det!

Jo, kött!


Och ändå är fler vegetarianer nuförtiden... vilket för med sig att de som käkar kött käkar ännu mer än 85kg...
En av anledningarna är att kött har sjunkit i pris ... vilket man ju inte tänker på. För mig har kött alltid varit dyrt. Å andra sidan känns köttpriserna nästan exakt lika som när jag i början av 90-talet började handla och laga mat. Här kan du läsa en liten notis om det hela från Lantbrukets Affärstidning.

Inte konstigt att svenska grisbönder lägger ner beroende på dålig lönsamhet. De får inte många kronor per kilo...


Och var tog strävan efter köttfria dagar vägen?

(Meat Free Mondays - läs här på deras hemsida).

2 kommentarer:

  1. LCHF och GI borde också bidra till ökat köttintag - eller, vad tror du?! Och att man äter mer på restaurang - där är det ju förhållandevis ganska mycket kött på tallriket.

    SvaraRadera
  2. Det tror jag påverkar ganska mycket!

    SvaraRadera